Forţele ucranene poate că ar trebui să se retragă din Sivierodoneţk, un oraş-cheie în estul Ucrainei, în poziţii mai bine fortificate, declară miercuri guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk Serghei Lugansk, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poate că ar trebui să ne retragem”, a declarat Serghei Gaidai la postul ucrainean 1+1, în contextul în care oraşul este controlat în parte de către ruşi de mai multe zile.

El a dat însă asigurări că o retragere nu ar însemna o abandonare definitivă a acestui oraş - crucial în controlarea întregului bazin minier Donbas.

”Sunt bombardamente peste tot, 24 de ore din 24”, iar Rusia îşi concentrează toate forţele în regiune, a subliniat el.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat marţi că forţe ruse au ”eliberat total” zonele rezidenţiale din Sievierodoneţk.

”Preluarea controlului zonei industriale (a oraşului) şi a localităţilor vecne continuă”, dădea el asigurări într-un briefing televizat.

Sievierodoneţk este cea mai mare localitate care se mai află pe mâna ucrainenilor în regiunea ucraineană Lugansk (est), unde militari ruşi au înaintat cu greu în ultimele săptămâni, după ce s-au retras sau au fost respinşi din alte părţi ale Ucrainei, inclusiv din regiunea Kievului.

Armata rusă încearcă în prezent să cucerească întregul Donbas, un bazin minier situat în estul Ucrainei, în care se află regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, aflate în parte pe mâna unor separatişti proruşi din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.