Ucraina deţine ”probe” ale folosirii de către forţe ruse a unor bombe cu submuniţie, un tip de armament interzis de convenţii internaţionale, în două regiuni, în sudul teritoriului ucrainean, anunţă luni procurorul general ucrainean Irina Venediktova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată într-o conferinţă de presă despre o recurgere a ruşilor a acest tip de armament în bombardarea Kievului, Venediktova a răspuns că ”nu are probe concrete” cu privire la capitala ucraineană şi că sunt în curs ”investigaţii” în acest sens.

”Însă (...) noi avem probe ale folosirii unor bombe cu submuniţie în regunea Odesa (în care se află cel mai mare port ucrainean la Marea Neagră) şi în regiunea Herson”, un oraş cucerit de către armata rusă, a adăugat ea imediat.

”Vedem, mulţumită muncii voastre, mulţumită vouă, jurnaliştilor, că sunt folosite alte arme. Însă în ceea ce mă priveşte, eu nu pot vorbi decât despre cazurile în care dispun de probe pe o bază foarte concretă, când am, de exemplu (...), fragmente (din aceste bombe) sau o analiză de sol”, a declarat ea, fără să ofere alte amînunte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.