Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Haluşcenko, anunţă joi că Guvernul ucrainean vrea să reducă cu 20% consumul de energie şi că ucrainenii au răspuns apelului Executivului în acest sens, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Herman Haluşcenko a acuzat Rusia, la televiziunea ucraineană, că a lansat peste 300 de atacuri aeriene ale unor instalaţii energetice ucrainene începând de 10 octombrie.

Restricţii ale aprovizionării cu electricitate au intrat în vigoare joi, în toată Ucraina, o măsură anunţată miercuri de către preşedinţia ucraineană, în urma mai multor serii de atacuri ruseşti ale unor infrastructuri critice.

”La 20 octombrie 2022, restricţii în aprovizionarea cu electricitate sunt introduse în întreaga Ucraină”, a anunţat într-o postare pe Telegram Kirilo Timoşenko.

El i-a îndemnat pe ucraineni ”să-şi minimizeze consumul”, deoarece altfel vor avea loc ”întreruperi temporare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.