Rusia a declanşat un atac cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre, provocând pagube pe ruta din regiunea Odesa vitală pentru exporturi, au declarat joi oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că infrastructura portuară şi clădiri rezidenţiale au fost avariate în atacul de peste noapte din districtul Izmail, unde se află porturile ucrainene de pe Dunăre.

Incendiile provocate de atac au fost stinse, a declarat Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că o femeie a fost spitalizată cu arsuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
CITEȘTE ȘI Ministerul Apărării: Atacuri asupra porturilor ucrainene / Echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetaţie aflată în apropierea malului drept al Braţului Chilia

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare de la jumătatea lunii iulie, când a renunţat la acordul mediat de ONU care permitea trecerea în siguranţă a transporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că 28 din cele 33 de drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii au fost doborâte, adăugând că sistemele de apărare aeriană au fost în funcţiune în cel puţin şase regiuni ucrainene.

Comandamentul operaţional "Sud" al Ucrainei a declarat anterior că 10 drone au fost doborâte deasupra regiunii Odesa, unde a fost avariată o instalaţie de depozitare, şi patru deasupra regiunii vecine Mikolaiv.

În încercarea de a ocoli sistemele de apărare aeriană, dronele au zburat din direcţii diferite, folosind traiectorii complexe şi caracteristici ale terenului, a precizat acesta.

Pe de altă parte, un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost ucis într-un bombardament rusesc care a avut loc peste noapte asupra unui sat din regiunea Herson, tot în sud, a declarat guvernatorul acesteia, Oleksandr Prokudin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.