Ucraina anunţă că a interceptat 41 dintr-un total de 42 de drone explozive lansate de Rusia în noaptea de miercuri spre joi pe teritoriul ucrainean, un nou atac care ilustrează presiunile tot mai mari ale Moscovei pe teren în ultimele zile, iar Rusia că a ”neutralizat” nouă drone care se îndreptau către Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”41 (de drone explozive de tip) Shahed distruse” dintr-un ”total de 42 înregistrate”, anunţă într-un comunicat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

Potrivit acestei surse, Rusia a tras ”în valuri” - din trei direcţii, de pe teritoriul rus - şi viza ”în principal Odesa”, un mare port ucrainean în sudul ţării.

Cel puţin 11 persoane au fost rănite - inclusiv trei copii -, iar 11 clădiri au fost avariate, potrivit Administraţiei Militare din Odesa.

Armata rusă a tras rachete de tip S-300 către regiunile ucrainene Herson şi Mîkolaiv (sud), potrivit Forţelor Aeriene ucrainene, care nu oferă informaţii despre consecinţele acestor atacuri.

Această nouă salvă de atac cu rachete iraniene intervine la o zi după un atac nocturn la Kiev - soldat cu 53 de răniţi -, cel mai grav bilanţ de mai multe luni în capitala ucraineană.

NOUĂ DRONE CĂTRE MOSCOVA ”NEUTRALIZATE”

Rusia a anunţat la rândul său, joi, că a ”neutralizat” nouă drone care se îndreptau către Moscova, cu doar câteva ore înainte de preşedintele rus Vladimir Putin să susţină, în capitala rusă, o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu jurnalişti şi cetăţeni.

”O tentativă a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu drone aeriene împotriva unor instalaţii de pe teritoriul rus a fost dejucată”, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

”Nouă drone ucrainene au fost distruse sau interceptate” deasupra regiunii ruse Kaluga, la 160 de kilometri de capitala rusă, potrivit ministerului.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat pe Telegram că două dintre aceste drone ”se îndreotau către Moscova” şi au fost ”neutralizate” în cartierul Naro-Fominsk, în apropiere de capitala rusă.

Potrivit unor prime informaţii, căderi de fragmente ale acestor drone ”nu au cauzat pagube şi nici răniţi”, subliniază Sobianin.

L'Ukraine dit avoir intercepté 41 des 42 drones lancés par la Russie dans la nuit
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.