Ucraina a doborât luni opt rachete ruseşti care vizau Kievul, anunţă armata ucraineană, iar autorităţile locale au anunţat că răniţi au fost preluaţi de salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată 18 drone de tip Shahed au fost lansate, în noaptea de duminică spre luni, din Peninsula Crimeea anexată în 2014, distruse de către apărarea ucraineană, ”majoritatea în regiunea Mîkolaiv”, anunţă Forţele Aeriene ucrainene.

”Potrivit primelor informaţii, către ora (locală) 4.00 (şi ora României)”, Rusia a ”început un atac cu rachetă împotriva regiunii Kiev”.

În total, apărarea aeriană a distrus opt ţinte aeriene care se îndreptau către capitală pe o ”traiectorie balistică”, au anunţat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

Fragmente de rachetă au căzut în cartierul Darnîţkii, în sud-estul Kievului, anunţă şeful Administraţiei Militare a Kievului Serghii Popko.

Patru locuitori au fost preluaţi de salvatori, unul rănit de o schijă, a precizat el pe Telegram.

Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunţat pe Telegram că ”un fragment de rachetă a avariat o clădire în construcţie” şi a cauzat un incendiu stins rapid, iar alt fragment de proiectil a căzut pe o peluză.

”Niciun impact la infrastructuri critice (...) nu a fost constatat”, potrivit primelor informaţii, anunţă pe Facebook şeful Administraţiei Militare a regiunii Kiev, Ruslan Kravcenko.

Autorităţile ucrainene acuză Rusia de pregătirea unei campanii de atacuri sistematice vizând infrastructuri energetice ucrainene în plină iarnă, la fel ca anul trecut.

În iarna lui 2022, milioane de persoane au fost private de curent şi căldură lungi perioade de timp în urma acestor atacuri.

Kievul şi-a consolidat între timp sistemele de apărare aeriană cu armament din Occident, însă consideră că este nevoie de mai mult pentru a proteja regiuni vulnerabile.

La 11 noiembrie, Ucraina a anunţat că a doborât o rachetă care a vizat Kievul, care a pus capăt unei perioade de relativă acalmie de două luni. Nicio victimă nu a fost înregistrată atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.