Apărarea aeriană ucraineană a distrus peste treizeci de drone noaptea trecută, în timpul unui atac al ruşilor în regiunile Odesa şi Mikolaiv, din sudul ţării, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În această noapte, au fost lansate mai multe grupuri de drone de atac” în aceste regiuni, a declarat Natalya Gumenyuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului sud al armatei ucrainene, referindu-se la „un atac masiv”.

„Cu toate acestea, eforturile de apărare aeriană au fost destul de eficiente. Peste 30 de drone au fost distruse. Estimări mai precise vor fi furnizate de Forţele Aeriene”, a adăugat ea. „Inamicul nu încetează să atace, nu opreşte presiunea şi caută noi tactici, în special prin utilizarea atacurilor masive”, a menţionat Natalya Gumenyuk.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Forţele ruse vizează în mod regulat această regiune din sudul Ucrainei, cu ieşire la Marea Neagră, unde se află infrastructura portuară crucială pentru comerţul maritim. Atacurile s-au multiplicat de la abandonarea în iulie a acordului privind cerealele, care a permis Ucrainei să-şi exporte liber producţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.