Turcia va discuta cu toate părţile interesate, inclusiv cu Rusia, despre planurile sale de a dezvolta un sistem de apărare antirachetă cu rază lungă de acţiune, a declarat marţi un înalt oficial din Ministerul Apărării de la Ankara, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia, stat membru NATO, a anulat anul trecut o licitaţie publică pentru un astfel de sistem. Ţara acordase iniţial proiectul în valoare de 3,4 miliarde de dolari Chinei, o decizie care a fost criticată de Statele Unite şi de alţi aliaţi occidentali.

Subsecretarul de stat pentru Industia Apărării, Ismail Demir, a declarat într-o conferinţă de presă că Turcia va discuta cu toţi cei care s-au înscris la licitaţia anterioară.

De asemenea, el a precizat că Ankara se află în etapele finale ale evaluării unei noi oferte din partea companiei Otokar pentru proiectul său de tanc Altay.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.