Turcia le-a cerut ţărilor musulmane să oprească alte naţiuni din a urma Statele Unite şi a-şi muta ambasadele în Ierusalim, apelul fiind făcut la o întâlnire a Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI) la Istanbul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a convocat summitul OCI după ce forţele israeliene au ucis zeci de protestatari palestinieni la graniţa cu Fâşia Gaza în această săptămână.

"În declaraţia finală, vom sublinia statutul problemei palestiniene pentru comunitatea noastră şi că nu vom permite schimbarea statutului oraşului istoric. Trebuie să oprim alte ţări din a urma exemplul SUA”, a declarat ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat că ţările islamice trebuie să se coordoneze cu alte state.

"Crimele recente ale Israelului în Palestina şi relocarea ambasadei americane la Ierusalim necesită o coordonare serioasă între ţările islamice şi comunitatea internaţională”, a afirmat Zarif la sosirea la Istanbul.

Turcia a fost unul dintre cei mai vocali critici la adresa mutării ambasadei americane şi a violenţelor din Fâşia Gaza, guvernul turc declarând trei zile de doliu pentru cei ucişi. Erdogan a descris acţiunile forţelor israeliene drept un "genocid” şi a numit Israelul "un stat terorist”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.