Poliţia turcă a arestat cinci germani bănuiţi a fi membri ai unei organizaţii kurde interzisă, a anunţat o agenţie pro-kurdă care, fără să menţioneaze în mod explicit numele acestei organizaţii, a făcut referinţă la Partidul muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat drept terorist de Ankara, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii au fost arestaţi săptămâna aceasta şi închişi la Ankara sub acuzaţia de a fi făcut propagandă şi de a fi membri ai acestei organizaţii, a anunţat vineri agenţia pro-kurdă Mezopotamya. Potrivit acestei agenţii, arestările se înscriu în cadrul unei instrucţii conduse de parchetul de la Ankara, însă acesta din urmă nu a confirmat informaţiile. 

Ministrul german al Afacerilor Externe a spus că este la curent cu acest caz, adăugând că Ambasada Germaniei la Ankara a furnizat asistenţă consulară germanilor reţinuţi. Ministrul german de Interne a negat însă că informaţii care ar fi permis arestarea celor cinci germani ar fi fost predate autorităţilor turce în timpul vizitei efectuate săptămâna aceasta la Ankara de către Horst Seehofer, ministrul german de Interne. 

"Ceea ce nu ştim este dacă un astfel de schimb (de informaţii) a avut loc în cadrul cooperării obişnuite dintre serviciile noastre de securitate", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului german de Interne. 

În martie, ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a avertizat că străinii care vin în Turcia şi care sunt bănuiţi de legături cu PKK şi alte organizaţii interzise vor fi arestaţi. 

PKK este o organizaţie clasată drept "teroristă" de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.