Membri ai Forţei UE în Bosnia şi Herţegovina (EUFOR Althea), Forţei NATO în Kosovo (KFOR) şi militari din armata boniacă au efectuat un exerciţiu al cărui obiectiv a fost testarea capacităţii de reacţie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul "Quick Response 2016" a inclus un scenariu în care militari au escortat personalităţi şi au intervenit împotriva unor revolte civile folosind vehicule blindate, echipe de lunetişti şi susţinere aeriană, a anunţat miercuri Eufor într-un comunicat.

Aproximativ 750 de militari şi 79 de vehicule au luat parte la manevre care au testat capacităţi şi rapiditatea reacţiei.

Peste 60.000 de militari sunt staţionaţi în întreaga ţară, într-o misiune de susţinere a păcii, în urma Războiului din perioada 1992-1995.

Mandatul menţinerii păcii a fost preluat în 2014 de Uniunea Europeană (UE), care are în prezent aproximativ 600 de militari pe teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.