Preşedintele american Donald Trump vrea să ceară un ”test antidopaj” înaintea dezbaterii cu Joe Biden, evocând suspiciuni cu privire la adversarul său democrat în alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fără să prezinte vreo dovadă în acest sens, locatarul Casei Abe a dat asigurări, într-un interviu acordat site-ului conservator Washington Examiner, că a fost intrigat de îmbunătăţirea prestaţiilor lui Joe Biden în cursul alegerilor primare democrate.

”Noi vom cere un test antidoaj”, a declarat Trump, exprimându-şi uimirea faţă de performanţa fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama în cursul ultimei întâlniri faţă în faţă cu Bernie Sanders, în martie.

”SUNT BUN SĂ VĂD ASTFEL DE ŞMECHERII”

Are probe concrete pentru a-şi susţine spusele? îl întreabă site-ul.

”Tot ceea ce vă pot spune este că sunt bun să văd acest tip de şmecherii”, a răspuns preşedintele.

”M-am uitat la el în timpul dezbaterilor cu toţi aceşti oameni (ceilalţi candidaţi laînvestitura democrată). Era incompetent, iar împotriva lui Bernie el era nornal. Cum se poate explica asta?”, a declarat Trump.

În toamna lui 2016, în plină campanie, miliardarul republican a făcut deja declaraţii asemnănătoare, evocând ipoteza ca adversara sa democrată de atunci, Hillary Clinton, să fi recurs la droguri.

”Eu cred că noi ar trebui să fim depistaţi de folosirea unor droguri înainte de dezbatere”, declara el la un miting de campanie în New hampshire.

””Eu nu ştiu ce se întâmplă cu ea. La începutul ultimei sale dezbateri ea era foarte pornită, iar la final ea abia a putut să ajungă la mişină”, adăuga el, ironic.

Prima dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden este prevăzută la 29 septembrie.

Următoarele două dezbateri sunt prevăzute la 15 şi 22 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.