Donald Trump vrea să se întâlnească cu membrul serviciilor americane de informaţii care a transmis semnalarea cu privire la discuţia telefonică pe care preşedintele american a purtat-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în iulie şi care a condus la lansarea de către democraţi a unei proceduri în vederea destituirii sale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Reprezentanţilor, în care Partidul Democrat este majoritar, adecis să lanseze o procedură în vederea punerii  sub acuzare solemne (”impeachment”) şi destituirii preşedintelui republican, pe care-l suspectează de abuz de putere cu scopul de a cauza prejudicii celui mai important adversar al său democrat în alegerile prezidenţiale din 2020, fostul vicepreşedinte Joe Biden.

Motivul acestei proceduri este alerta lansată de către acest membru al serviciilor americane de informaţii cu privire la convorbirea telefonică pe care Donald Trump a purtat-o cu Volodimir la 25 iulie, în cursul căreia locatarul Casei Albe i-a cerut omologului său să deschidă o anchetă cu privire la Joi Biden şi fiul său Hunter Biden pe care-i acuză fără probe de corupţie.

Într-o serie de mesaje publicate pe Twitter duminică seara, Trump afirmă că vrea să se întâlnească cu avertizorul de integritate, pe care l-a desemnat drept ”acuzatorul meu”, dar şi cu ”persoana care a transmis în mod ilegal” informaţii avertizorului de integritate.

”Această persoană îl spiona pe preşedintele american? Consecinţe grave!”, a scris Trump pe reţeaua desocializare.

Potrivit emisiunii CBS 60 Minutes, avertizorul de integritate a fost plasat sub protecţie federală, după ce a primit ameninţări.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor îşi continuă ancheta, somându-l să se prezinte la audieri pe secretarul de Stat Mike Pompeo, pentru a prezenta documente cu privire la contacte cu Guvernul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.