Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că vrea să nominalizeze cât mai rapid un înlocuitor al fostului director FBI James Comey, pe care l-a destituit săptămâna aceasta, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump le-a spus jurnaliştilor care-l însoţeau la bordul Air Force One că ar putea să ia o decizie cu privire la directorul Biroului Federal de Investigaţii înainte să plece în prima sa vizită în străinătate săptămâna viitoare.

”Chiar şi asta este posibil”, a declarat şeful statului american.

Trump a fost extrem de dur criticat după ce l-a demis pe Comey în timp ce FBI anchetează un presupus amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016 şi eventuale legături ale echipei sale de campanie cu Moscova.

Moscova neagă aceste acuzaţii.

Unii critici consideră că desttuirea lui Comey este o manevră a echipei prezidenţiale vizând să împiedice ancheta FBI.

Trump a apreciat că actualii candidaţi sunt ”oameni excepţionali” şi ”foarte bine cunoscuţi”.

El are în vedere 11 persoane în vederea înlocuirii lui Comey, potrivit unei surse de la Casa Albă.

Directorul interimar FBI Andrew McCabe, senatorul rebublican John Cornyn, judecătorul Michael Garcia de la Curtea de Apel din New York şi fosta adjunctă a secretarului Justiţiei Alice Fisher urmau să fie intervievaţi sâmbătă în vederea ocupării postului, a declarat un oficial din cadrul administraţiei.

Persoana nominalizată urmează să fie confirmată în Senat, unde aliaţii republicani ai lui Trump sunt majoritari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.