Donald Trump se opune audierii foştilor şi actualilor săi consilieri de la Casa Albă în Congres, în urma publicării unei versiuni cenzurate a raportului procurorului special Robert Mueller cu privire la ”ancheta rusă”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american a apreciat, într-un inerviu acordat marţi cotidianului The Washington Post (WP), că nu este deloc necesar ca personalul Casei Albe să dea curs citaţiilor unor comisii parlamentare, după ce au cooperat în ancheta lui Mueller, care conchide că nu a existat o complicitate între echipa de campanie a miliardarului republican şi puterea rusă în alegerile din 2016.

Preşedintele Comisiei Judicare din cadrul Camerei Reprezentanţilor, democratul Jerrold Nadler, care a cerut printr-o somaţie versiunea integrală a raportului Mueller şi l-a citat la audieri până la 23 mai pe procurorul special, a emis luni o nouă citaţie în vederea audierii la 21 mai a fostului consilier juridic al Casei Albe Don McGahn.

”Nu există motiv să se meargă mai departe, mai ales în Congres, care este foarte părtinitor”, a declarat trump pentru WP, subliniind că democraţii încearcă doar o manevră politică împotriva sa.

Potrivit WP, Casa Albă a avertizat că se va opune citaţiei emise de Jerrold Nadler în vederea audierii lui Don McGahn.

Donald Trump a declarat pentru ziar că avocaţii Casei Albe nu au hotărât încă dacă vor invoca sau nu ”privelgiul executiv”.

Prezentat în mod public joi, într-o versiune cenzurată, raportul Mueller, rezultatul unei anchete de 22 de luni cu privire la influenţa pe care Moscova a încercat să o exercite în alegerile prezidenţiale în 2016, prezintă zece exemple de presiuni şi încercări de a face presiuni ale lui Trump cu scopul de opri ”ancheta rusă”.

În raport se arată cum Trump i-a cerut - în zadar - lui McGahn să-l demită pe Mueller, la o lună după numirea în post a procurorului special.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.