Donald Trump a sosit marţi la Roma, în prima sa vizită europeană de când a fost ales preşedinte al Statelor Unite, şi se întâlneşte miercuri dimineaţa cu Papa Francisc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre cea de a treia etapă a unui turneu care l-a condus în Arabia Saudită, în Israel şi Cisiordania şi care care va continua la Bruxelles, la un summit NATO şi în Sicilia, unde va asista la G7 la Taormina.

Aeronava prezidenţială Air Force One a aterizat către ora locală 18.26 (19.26, ora României) pe Aeroportul Fiumicino, la Roma, unde au fost implementate măsuri de securitate importante.

Miercuri preşedintele american se întâlneşte, la Vatican, la ora locală 8.30 (9.30, ora României) cu Papa, cu care pare că are numeroase subiecte de disensiune - între altele, obstacole în calea imigraţiei, liberalismul economic, vânzarea de armament şi pedeapsa cu moartea.

Însă cei doi ar putea, de asemenea, să se concentreze asupra punctelor comune, ca lupta intransigentă împotriva avortului.

După această întâlnire, cuplul prezidenţial american va avea privilegiul unei vizite la Capela Sixtină şi a celebrei bazilici, capodopera lui Michelangelo şi Bernini.

Donald Trump se va întâlni după aceea cu preşedintele şi şeful Guvernului italieni, la Palatul Quirinal, în timp de soţia sa va vizita copii bolnavi la Spitalul Bambino Gesù, iar fiica şi consiliera sa Ivanka va vizita comunitatea Sant'Egidio, în centrul Romei, cu care va vorbi despre lupta împotriva traficului de migranţi.

Avionul Air Force One va pleca miercuri după-amiaza către Bruxelles, unde preşedintele american urmează să fie primit de rege şi premier, înainte să se întâlnească joi cu reprezentanţi europeni şi omologii săi la NATO.

Donald Trump va reveni apoi pe teritoriul italian, la un summit G7  la Taormina, vineri şi sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.