Preşedintele american Donald Trump, candidat la al doila mandat în alegerile de la 3 noiembrie, a anunţat miercuri că probabil va susţine la Casa Albă discursul de acceptare a candidaturii din partea Partidului Republican în alegerile prezidenţiale, o întrerupere a unei lungi tradiţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump urma, iniţial, să fie desemnat oficial candidat la preşedinţie de către Partidul Republican la o mare adunare la Charlotte, în North Carolina, la 27 august.

Din cauza pandemiei covid-19, el a fost nevoit să renunţe atât la această mare adunare, care lansează campania electorală oficială, cât şi la încercare de a muta Convenţia republicană în Florida.

În Statele Unite, preşedinţii care candidează la al doilea mandat sunt obligaţi să-şi separe activităţile oficiale, finanţate de stat, de activităţile din campania electorală.

Susţinerea unui discurs de acceptare a învestirii republicane la fotoliul de la Casa Albă riscă să încalce această linie.

Însă, miliardarul republican, care foloseşte deja cu regularoitate tribuna prezidenţială pentru a-şi ataca rivalul democrat, pe Joe Biden, a scos în faţă avantajele logistice ale acestei opţiuni.

”Este o operaţiune foarte mare. Noi ne gândim să o organizăm la Casa Albă, pentru că nu este mişcare, ar fi simplu”, a argumentat el. ”Şi este un cadru superb”.

”Este, de asemenea, de departe, opţiunea cea mai ieftină”, a mai declarat el, insistând că nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

”Dacă, din vreun motiv, cineva are o problemă cu asta, m-aş putea duce altundeva”, a spus el.

Noul coronavirus, care a ucis peste 156.000 de oameni în Statele Unite, a bulversat complet campania electorală şi a făcut orice miting electoral imposibil.

Democraţii se pregătesc de o Convenţie aproape în întregime virtuală, de la 17 la 20 august, la Milwaukee, în Wisconsin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.