Donald Trump nu exclude să impună sancţiuni suplimentare unor oficiali chinezi, în cadrul măsurilor pe care le-a luat marţi cu scopul de a pedepsi China privind situaţia din Hong Kong, a anunţat Consiliul Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului american a semnat marţi o lege şi un decret care-i permit să impună sancţiuni unor oficiali chinezi implicaţi în implementarea unei noi legi a securităţii naţionale impuse de Beijing în Hong Kong.

Bloomberg dezvăluie că locatarul Casei Albe a exclus impunerea unor noi sancţiuni unor oficiali chinezi de rang înalt, pentru a nu alimenta şi mai mult tensiunile cu China.

”În niciun caz el (Trump) nu a luat de pe masă ceva cu privire la sancţiuni vizând oficiali (din Partidul Comunist Chinez) privind acţiunile de la Hong Kong şi alte probleme”, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al NSC.

”Orice sugestie contrară a unor surse anonime este complet falsă”, a subliniat John Ullyot.

Potrivit unei surse la curent cu dosarul, la Casa Albă sunt în curs discuţii cu privire la eventuale ţinte ale unor sancţiuni americane din cauza Hong Kongului, însă nu s-a luat o decizie definitivă.

Administraţia Trump ar intenţiona să interzică vizite ale unor membri ai Partidului Comunist Chinez (PCC, unc) în Statele Unite, dezvăluia miercuri seara The New York Times (NYT).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.