Preşedintele Statelor Unite Donald Trump s-a angajat marţi la Betleem, în Cisiordania ocupată e Israel, să facă ”tot ceea ce poate” pentru ca să-i ajute pe israelieni şi palestinieni să încheie un acord de pace, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pacea este o alegere pe care va trebui să o facem în fiecare zi, iar Statele Unite sunt aici pentru a ajuta ca acest vis să fie posibil”, a declarat Trump în prezenţa preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, cu care a discutat marţi dimineaţa.

”Sunt hotărât să încerc să închei un acord de pace între israelieni şi palestinieni şi intenţionez să fac tot ceea ce pot pentru a-i ajuta să atingă acest obiectiv”, a adăugat el.

”Preşedintele Abbas mi-a dat asigurări că el este pregătit să muncească cu bună credinţă în vederea acestui obiectiv, iar premierul israelian (Benjamin) Netanyahu mi-a promis acelaşi lucru”, a spus şeful statului american, la o zi după întâlnirea sa, la Ierusalim, cu liderul israelian.

Preşedintele republican a insistat asupra necesităţii stimulării potenţialului economiei palestiniene, ”care este într-o perioadă dificilă”.

Guvernul israelian a adoptat duminică seara, ”la cererea” lui Trump, măsuri menite să faciliteze viaţa palestinienilor şi economia acestora, în special cu privire la călătoriile lor în străinătate şi deplasările a zeci de mii de palestinieni care se duc să muncească în fiecare zi în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.