Securitatea a fost consolidară la Atlanta, în statul Georgia, unde o anchetă a femeii procuror al comitatului Fulton, Fani Willis, cu privire la ”tentative” ale lui Donald Trump de a ”influenţa operaţiunile electorale” în 2020 în acest stat din sud-estul ţării s-ar putea încheia cu o inculpare a fostului şef de stat american în săptămânile viitoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia procuror a comitatului Fulton, în care se află Atlanta, Fani Willis, îl anchetează pe miliardarul republican din 2021 şi a însărcinat un mare juriu - un panel de cetăţeni însărcinat cu puteri de anchetare - să stabilească dacă există elemente suficiente pentru ca acesta să fie inculpat.

Ea a avertizat că culege mărturii de la apropiaţii săi, inclusiv de la fostul avocat personal al magnatului în domeniul imobiliar, Rudy Giuliani.

FRAUDE ŞI AMESTECURI ELECTORALE

Acest mare juriu a recomandat deja inculparea a 12 persoane, a căror identitate nu a fost diviulgată.

Fani Willis a sugerat că ar putea cere o inculpare - începând de luni şi până la sfârşitul lui august - cu privire la capete de acuzare privind fraude şi amestecuri electorale a lui Donald Trump, care are ambiţia să se întoarcă la Casa Albă în 2024.

”S-a făcut treabă. Muncim de doi ani şi jumătate. Suntem pregătiţi”, a declarat ea sâmbătă presei locale.

Ancheta a fost declanşată de un apel telefonic din ianuarie 2021 al lui Donald Trump - a cărui înregistrare a fost făcută publică -, în care el îi cerea unui oficial local, Brad Raffensperger, ”să găsească” aproximativ 12.000 de buletinbe de vot pe numele său.

Potrivit unor documente judiciare, anchetatorii acuză ”un plan coordonat şi la nivelul mai multor state, desfăşurat de către echipa de campanie a lui Trump” cu scopul de a influenţa rezultatul alegerilor.

Magnatul imobiliar a fost inculpat - atât la începutul lui iunie, cât şi la sfârşitul lui iulie - la nivel federal, în dosarul arhivelor Casei Albe.

El este acuzat de faptul că a pus securitatea Statelor Unite în pericol prin faptul că a luat cu el documente clasate ”confidenţial”, la sfârşitul mandatului.

În vederea prevenirii unor presiuni sau violenţe, bariere de securitate au fost instalate în faţa sediului tribunalului din centrul Atlantei, unde se desfăşoară ancheta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.