Fostul preşedinte american Donald Trump a obţinut cu uşurinţă o nouă victorie în ”caucus”-urile din Neveda şi a obţinut astfel noi delegaţi în cursa sa la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale americane, consolidându-şi statutul de ultrafavorrit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul aproape nu a avut concurenţi în aceste adunări locale, organizate în şcoli sau gimnazii, o particularitate a sistemului electoral american.

Potrivit primelor rezultate, fostul preşedinte l-a devansat cu mult pe principalul său rival, un om de afaceri din Texas, şi a obţinut delegaţii aflaţi în joc în acest stat, potrivit principalelor posturi americane.

Acesta este cel de-al doilea scrutin în vederea alegerilor prezidenţiale organizat săptămâna aceasta în Nevada.

Acest stat din vestul Americii a organizat alegeri primare marţi, în care Nikki Haley, singura rivală adevărată a lui Donald Trump, a fost incapabilă să obţină o victorie.

Alegătorii au introdus marţi în urne mai multe voturi în favoarea ”niciunuia dintre aceşti candidaţi”, considerat un vot în favoarea lui Donald Trump, care nu a participat la acest scrutin.

Aceste alegeri primare nu au avut nicio miză, deoarece Partidul Republican a decis să-şi menţină caucusurile, singurul scrutin care conduce la obţinerea de delegaţi în Nevada, care urmează să voteze la Convenţia Republicană, în perioada 5-18 iulie, în Wisconsin (nord) pentru a-l învesti pe candidatul republican la Casa Albă.

Republicanii din Insulele Virgine americane s-au adunat, de asemenea, în cucus joi.

Acest teritoriu, care nu este un stat şi care nu se poate pronunţa, astfel, în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie, joacă cu toate acestea un rol în procesul numirii candidaţilor.

Donald Trump a învins-o pe Nikki Haley şi a obţinut noi delegaţi.

Nikki Haley este devandată de Donald Trump în cursa la obţinerea învestiturii republicane şi pare să sufere o nouă înfrângere în statul său de origine, South Carolina, la sfârşitul acestei luni.

Fosta guvernatoare a South Carolina dă asigurări că nu va abandona.

”Sunt implicată pe termen lung”, le-a spus ea susţinătorilor săi miercuri, la o adunare în california, potrivit The New York Times (NYT).

”Va fi foarte complicat, va fi foarte durerors, va lăsa urme, dar până la urmă nu mă deranjează să încasez lovituri, dacă vreţi să mă urmaţi”, a subliniat ea.

Donald Trump, care şi-a exprimat recent iritarea faţă de acest angajament, a dat asigurări joi că nu-l deranjează candidatura lui Nikki Haley.

”Nu ştiu de ce continuă, dar s-o lăsăm că continue”, a declarat el. ”Nu-mi fac griji, sincer”, a continuat el.

Dar ”cred că este rău pentru partid, Cred că este rău pentru ea”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.