Fostul preşedinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter, după anunţarea cumpărării reţelei de socializare de către CEO-ul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, a anunţat miliardarul la Fox News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu voi continua să folosesc Truth”, reţeaua sa de socializare, lansată în februarie, a anunţat el luni, exprimându-şi speranţa ca ”Elon să îmbunătăţească Twitter (...), care are boţi şi conturi false”.

Donald Trump şi-a lansat în februarie propria reţea de socializare, Truth, în numele libertăţii de exprimare, după ce a fost dat afară de pe Twitter, Facebook şi YouTube, la o zi după ce susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul, pentru a anula rezultatul alegerilor prezidenţiale americane.

Elon Musk a încheiat luni un acord definitiv cu Consiliul de Administraţie al Twitter în vederea achiziţionării reţelei de socializare cu 54,20 dolari pe acţiune, pe care vrea să o transforme într-o companie privată - necotată la bursă.

Pe contul său, pe care are 83 de milioane de abonaţi, Musk a criticat adesea Twitter, mai ales pe tema libertăţii de exprimare şi a moderării conţinuturilor, pe care o consideră prea dură.

”Libertatea de exprimare este soclul unei democraţii care funcţionează, iar Twitter este locul public online în care sunt dezbătute subiecte vitale ale viitorului”, a subliniat Elon Musk în comunicatul în care firma a anunţat tranzacţia.

”Sper ca şi cei mai răi critici ai mei să rămână pe Twitter, asta înseamnă libertatea de exprimare”, a scris el luni într-un tweet, înainte de anunţ.

Unii observatori cred că el ar putea autoriza redeschiderea unor conturi închise, inclusiv al lui Donald Trump şi ale unora dintre susţinătorii acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.