Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, criticat pentru comentariile sale vulgare la adresa femeilor înregistrate în 2005 şi publicate vineri, a anunţat că Mike Pence, candidatul său la vicepreşedinţie, îl va reprezenta sâmbătă la un eveniment de campanie din Wisconsin, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a afirmat într-un comunicat că va rămâne la New York pentru a se pregăti pentru dezbaterea de duminică, atunci când o va înfrunta pe rivala sa democrată Hillary Clinton. Aceasta va fi a doua din totalul de trei dezbateri dintre cei doi înainte de alegerile din 8 noiembrie.

Anterior, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republican Paul Ryan, a anunţat că nu va mai participa la eveniment, pentru că este “scârbit” de comentariile lui Trump.

În discuţia înregistrată şi publicată vineri, Trump, care avea microfon, discuta într-un autocar cu Billy Bush, gazda show-ului “Access Hollywood”, înainte de a filma un material pentru emisiune.

“Am încercat să fac sex cu ea. Era căsătorită. I-am făcut avansuri (…), dar nu am ajuns nicăieri”, a spus Trump în clip.

El a vorbit şi despre atracţia sa pentru femei frumoase: “Încep pur şi simplu să le pup”. “Iar când eşti vedetă, te lasă (…). Poţi să le faci orice”, a adăugat el.

Într-o declaraţie scurtă, Trump a descris înregistrarea drept “laudă de vestiar, o conversaţie privată care a avut loc în urmă cu mulţi ani”. El a dat asigurări că declaraţiile "nu reflectă cine sunt". "Am spus că am greşit şi îmi cer scuze", a adăugat politicianul.

Trump, care a evocat în campanie infidelităţile preşedintelui Bill Clinton pentru a o discredita pe rivala sa republicană, Hillary, a insistat: “Bill Clinton mi-a spus lucruri mult mai rele pe terenul de golf –nici măcar pe aproape. Îmi cer scuze dacă cineva a fost ofensat”.

Numeroşi lideri republicani au criticat remarcile, publicate iniţial de Washington Post şi care scad şi mai mult popularitatea lui Trump în rândul femeilor, deja destul scăzută, cu numai o lună înainte de alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.