Guvernatorul New Yorkului Andrew Cuomo şi primarul oraşului Bill de Blasio erau în drum către locul în care o maşină a intrat în pietoni, joi, în Times Sqaure, omorând o persoană şi rănind altele, iar preşedintele american, al cărui Trump Tower se află la o milă (1,6 kilometri) de piaţă a fost informat şi este ţinut la curent cu ceea ce întâmplă, a anunţat Sean Spicer pe Twitter, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patsy Sciutto, care lucrează în Times Square a declarat că se întâlnea cu cineva să ia prâznul, în momentul în care s-a anunţat la megafoane că imobilul a fost închis din cauza unui incident afară.

Poliţişti i-au spus că este vorba despre o ”o maşină cu viteză mare necunoscută”, a declarat ea.

Times Square este vizitată zilnic de o medie de 300.000 de persoane în aprilie, potrivit Times Square Alliance, ceea ce o face unul dintre cele mai vizitate locuri din lume.

O maşină a lovit pietoni joi, înainte prânz (ora locală) în Times Square, la New York, una dintre cele mai vizitate pieţe din lume, o persoană a fost ucisă, iar alte 12 au fost rănite, în ceea ce pare să fie un accident rutier, potrivit pompierilor, relatează AFP.

”FDNY (Fire Department of New York) confirmă un mort şi 12 răniţi în accidentul de maşină din Times Square”, a anunţat pe Twitter Departamentul Pompierilor din New York.

Un fotograf AFP, care se afla în apropiere de locul accidentului, a văzut vehiculul într-o zonă frecventată de cu mulţi turişti.

”Erau oameni pe jos” şi ”oameni care plângeau”, a declaart el.

Fotograful a declarat căa văzut o femeie cu faţa acoperită cu o pânză albă, fără să poată să confirme dacă este vorba despre victima evocată de pompieri.

Poliţia newyorkeză a confirmat că este vorba, potrivit unor informaţii ”preliminare”, despre un ”accident” şi că există ”numeroşi răniţi”, fără să ofere detalii imediat.

Vehiculul şi-a încheiat cursa într-o bară de semnalizare şi a a luat foc.

Numeroase vehicule de urgenţă -poliţie, ambulanţă, pompieri - se aflau la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.