Donald Trump, ameninţat de o procedură de destituire după ce i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să ancheteze cu privire la rivalul său democrat Joe Biden, s-a declarat pregătit să-i ceară acleaşi lucru preşedintelui chinez Xi Jinping, relatează AFP, şi The Hill.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este cu siguranţă un lucru la care putem începe să ne gândim”, i-a răspuns el unui jurnalist care l-a întrebat dacă se gândeşte să-i ceară lui Xi Jinping să lanseze investigaţii cu privire la fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

”Eu cred că, dacă ei ar fi cinstiţi cu privire la asta, ar deschide o mare investigaţie cu privire la familia Biden”, a răspuns Trump la Casa Albă, întrebat ce voia să facă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la familia Biden în urma convorbirii sale la telefon cu acesta de la 25 iulie, relatează The Hill

Aceast apel telefonic l-a determinat pe un avertizor de integritate din cadrul comunităţii americane de informaţii să facă o sesizare, care se află în centrul unei anchete în vederea destiturii lui Trump lansată de către democraţii din Camera Reprezentanţilor.

Trump şi-a reiterat joi acuzaţiile - fără probe -, potrivit cărora Joe Biden şi fiul acestuia Hunter Biden sunt corupţi şi a îndemnat şi China să-i ancheteze.

”China trebuie să înceapă o anchetă cu privire la familia Biden”, a declarat el presei înainte să plece în Florida, pentru a semna un ordin executiv.

”Aş spune că preşedintele Zelenski, dacă aş fi eu în locul său, ar recomanda să se lanseze o anchetă cu privire la familia Biden”, a continuat preşedintele american.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.