Preşedintele Donald Trump a criticat miercuri sistemul american al vizelor, în urma atentatului de marţi, la New York, cu o camionetă, soldat cu opt morţi, i-a acuzat pe democraţi şi a îndemnat la adoptarea unui program ”bazat pe merit” de primire a imigranţilor în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

”Teroristul a intrat în ţara noastră prin aşa-zisul «Program Loteria Vizelor Diversităţii», o frumuseţe a lui Chuck Schumer. Eu vreau să fie bazat pe merit”, a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

El se referă în acest mesaj la liderul minorităţii democrate în Senat.

”Noi ne batem pentru o imigraţie bazată pe merit, gata cu Sistemele Loteriri Democrate. Trebuie să fim MULT MAI duri (şi mai deştepţi). @foxandfriends”, a adăugat Trump în alt mesaj, referindu-se la emisiunea matinală Fox News “Fox & Friends”.

”«Senatorul Chuck Schumer ajută la importarea problememlor Europei», a spus colonelul Tony Shaffer. Noi vom opri această nebunie! @foxandfriends”, a adăugat el.

Trump a reacţionat astfel după atentatul din Manhattan, unde un bărbat a intrat cu un camion închiriat pe o pistă pentru biciclişti, a coborât din maşină şi a scos o puşcă de paintball şi una cu bile de cauciuc, după care a fost rănit de poliţie. Opt persoane au fost ucise în atentat, iar alte 11 au fost rănite.

Suspectul, Sayfullo Saipov, a strigat ”Allah Akbar” în arabă în timpul atacului, iar un bilet cu mesajul ”ISIS (unul dintre acronimele Statului Islamic) trăieşte pentru totdeauna” a fost găsit în maşina pe care a condus-o, potrivit NBC.

Autorităţile americane nu au confirmat că Saipov a intrat în Statele Unite prin programul leteria vizelor,scrie The Washington Times (WT).

Trump şi congresmeni republicani au îndemnat la adoptarea unui sistem de imigraţie bazat pe merit, care să le acorde prioritate celor cu studii superioare sau care vorbesc deja engelza atunci când încearcă să intre în Statele Unite.

Actualul program - Diversity Immigrant Visa (Viza Diversităţii Imigranţilor) - este un sistem de loterie care oferă anual unui număr de 50.000 de persoane vize de reşedinţă permanentă, cu scopul diversificării populaţiei.

Sistemul selectează de obicei solicitanţi din ţări cu un nivel scăzut de imigraţie, un punct pe care l-a propus Schumer pe când era membru al Camerei Reprezentanţilor, în anii '90, atunci când a fost redactată această lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.