Fostul preşedinte republican Donald Trump a îndemnat, la Convenţia National Rifle Association (NRA), cel mai important lobby american al armelor de foc, în Texas, la ”înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva ”răului din societatea noatră”, aflat, în opinia sa, la originea atacului armat de marţi în Şcoala Primară Robb din Uvalde, în acelaşi stat, soldat cu moartea a 19 elevi şi a doi profesori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Existenţa răului în societatea noatră nu este un motiv de a dezarma cetăţeni care respectă legea”, a declarat vineri fostul şef al statului.

”Existenţa răului este motivul pentru care trebuie înarmaţi cetăţenii care respectă legea”, a subliniat el.

El a citat numele victimelor, în sunete de clopoţel, în discursul său, la finalul căruia a dansat pe scenă.

Presa americană îl atacă dur din această cauză.

Donald Trump i-a acuzat pe succesorul său democrat Joe Biden şi Partidul Democrat de exploarea politică a ”lacrmilor familiilor” îndoliate, într-o încercare de a impune o adoptare a unor legi privind armele de foc.

Conservatorii se opun unor îndemnuri de limitare a numărului armelor de foc argumentând că este mai bine să fie tratate problemele de sănătate mentală din Statele Unite, un punct asupra căruia Donald Trump a insistat vineri.

Atacatorul era un ”lunatic scăpat de sub control”, a apreciat fostul locatar al Casei Albe.

”El va arde în iad”, a promis Trump.

Fostul magnat în domeniul imobiliar a îndemnat la o consolidare a securităţii în şcolile americane.

El a sugerat să se instaleze ”garduri robuste” şi detectoare de metale în faţa instituţiilor de învăţământ şi cadrele didactice să fie înarmate.

Senatorul republican din Texas Ted Cruz declara, anterior, la aceeaşi Convenţie NRA, că o confiscare sauo interzcere a armelor de foc în Statele Unite are să conducă la o creştere a infracţionaltăţii.

”Mult mai multe mame celibatare vor fi agresate, violate şi asasinate la metrou”, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.