Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane Joe Biden l-a acuzat pe rivalul său, preşedintele republican Donald Trump, de faptul că doar ”atinge tangenţial” problema, în plină criză covid-19, înaintea Convenţiei republicane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu-i reporşez actuala criză... Îi reproşez că atinge tangenţial şi nu se ocupă de soluţii”, a acuzat Joe Biden într-un interviu acordat postului ABC împreună cu partenera sa de cursă Kamala Harris.

Donald Trump - rămas în urmă în sondaje - este foarte criticat din cazuza modului în care gestionează criza. El a făcut totul pentru a ridica cât mai rapid măsurile de carantină, a fost mult timp refractar faţă de purtarea măştii de protecţie şi nu a ezitat să citeze experţi controversaşi şi tratamente controversate.

Candidatul democrat i-a criticat totodată pe aceia dintre compatrioţii săi care îşi invocă ”libertatea” ca argument pentru a refuza să poarte masca de protecţie, în pofida probelor ştiinţifice ale eficienţei acestei strategii în masă în spargerea transmiterii noului coronavirus.

El a răspuns, de asemenea, atacurilor asupra acuităţii sale mentale ale adversarului său, în vârstă de 74 de ani, a cărui sănătate a provocat, de asemenea, îngrijorări.

”Uitaţi-vă la mine, domnule preşedinte. Uitaţi-vă la noi amândoi cu toţii şi spuneţi-mi în ce formă suntem”, i-a răspuns Joe Biden, în vârstă de 77 de ani.

Kamala Harris, un fost procuror general, fiica unui jaimaican şi a unei indiene, a subliniat angajamentul lui Joe Biden în favoarea egalităţii între rase în Statele Unite.

”Joe ştia cu adevărat ce înseamnă «Black lives matter»”, a declarat ea, evocând mişcarea antirasistă apărută în urma morţii lui George Floyd, asfixiat în timp ce era arestat la 25 mai la Minneapolis.

În schimb, Donald Trump ”nu a pronunţat niciodată aceste cuvinte şi nu le va pronunţa niciodată”, a dat ea asigurări.

Atent să arate că este proactiv în ciza covid-19, Trump a lansat contraatacul încă de duminică şi a anunţat, într-o conferinţă de presă, autorizarea unui tratament cu plasmă împotriva noului coronavirus - a cărui eficienţă nu a fost demosntrată în mod oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.