Donald Trump a dezminţit joi că i-a cerut unuia dintre consilierii săi de la acea vreme să-l destituie pe Robert Mueller, aşa cum se arată într-un pasaj al raportului întpcmit de către procurorul special, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contrar a ceea ce au spus specialiştii în fake news, eu nu am cerut niciodată consilierului Casei Albe Don McGahn să-l dea afară pe Robert Mueller, cu toate că aveam dreptul la asta. Dacă aş fi vrut să-l dau afară pe Mueller, nu i-aş fi cerut lui McGahn să o facă, aş fi putut să o fac eu însumi”, a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele Comisiei Judiciare din cadrul Camerei Reprezentanţilor, un democrat l-a citat pe Donald McGahn la audieri, însă Donald Trump a promis să facă totul pentru a împiedica ca vreun angajat al Casei Albe să se ducă la audieri în Camera Reprezentanţilor.

O versiune cenzurată a raportului Mueller a fost trimisă săptămâna trecută Congresului.

În raport se prezintă o lungă listă de contacte între membri ai echipei de campanie a lui Trump şi reprezentanţi ai Rusiei şi se demonstrează că preşedintele a încercat să perturbe desfăşurarea anchetei conduse de către procurorul special, însă fără ca acesta să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei.

Potrivit documentului, Trump l-a îndemnat pe consilierul său juridic de la acea vreme, Donald McGahn, să-l destutuie pe Robert Mueller, invocând conflicte de interese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.