Adjunctul secretarului Justiţiei Rod Rosenstein şi fostul director interimar al poliţiei federale (FBI) Andrew McCabe ”par că au planificat un act foarte ilegal” discutând în 2017 despre mijloace constituţionale de a-l îndepărta de la putere, a denunţat preşedintele Statelor Unite Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste discuţii, evocate în septembrie de presă, au fost conformate de către Andrew McCabe, care a asiguat interimatul la conducerea FBI după destituirea lui James Comey în mai 2017.

La acea vreme, a declarat McCabe într-un interviu difuzat duminică, numărul doi de la Departamentul Justiţiei Rod Rosenstein şi cu el erau ”foarte îngrijoraţi” de preşedintele Trump, suspectat că vrea să înăbuşe ancheta cu privire la o posibilă complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova.

În acest context, cei doi au purtat ”discuţii despre al 25-lea Amendament” al Constituţiei, care permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi a Cabinetului să-l demităpe preşedinte, în cazul în care-l consideră ”inapt” să-şiexercite funcţia, a declarat Andrew McCabe.

Preşedintele trump a reacţionat luni în mod ambivalent faţă de aceste deazvăluiri, punând la îndoială credibilitatea lui Andrew McCabe - destituit în martie 2018 din FBI din cauza ”lipsei de sinceritate” , lăsând totodată impresia că dă credit declaraţiilor acestuia.

”Uau, câte minciuni din partea directorului FBI interimar, de-acum dezonorat, Andrew McCabe. El a fost dat afară din cauza minciunilor sale, iar povestea sa devine azi şi mai nebună”, a scris preşedintele american.

Trump a acuzat apoi că ”el (McCabe) şi Rod Rosenstein (...) par că auplanificat un act foarte ilegal şi au fost demascaţi”.

Când a ajuns subiectul în presă, Rod Rosenstein a negat că a vrut vreodată să-l îndepărteze pe Trump de la putere, iar serviciile sale au evocat apoi posibilitatea unei glume greşit înţelese.

Rosenstein nu a vorbit despre interviul difuzat în weekend, în care McCabe spune, de asemenea, că Trump s-a arătat uneori mai înclinat să-l creadă pe preşedintele rus Vladimir Putin decât propriile sale servicii de informaţii.

Fostul conducător alpoliţiei federale urmează să publice în curând o carte-mărturie despre această perioadă, intitulată "The Threat" (”Ameninţarea”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.