Donald Trump consideră că lansarea unei proceduri de destituire a sa i-ar creşte şansele de a obţine un al doilea mandat în 2020, într-un interviu difuzat de postul NBC, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american - care şi-a lansat marţi campania în vederea realegerii - a fost intervievat cu privire la îndemnurile la destituirea sa ale unor democraţi, în urma publicării concluziilor anchetei ruse.

”Cred că voi câştiga alegerile uşor”, a răspuns Donald Trump în acest interviu difuzat duminică. ”Însă cred că nu mi-ar plăcea asta”, a adăugat el. ”Ar fi nedrept, pentru că n-am făcut nimic rău”.

Donald Trump a fost vizat timp de aproape doi ani de o anchetă vizând o presupusă complicitate între echipa sa de campanie şi Rusia în ultimele alegeri prezidenţiale. El a denunţat mereu o ”vânătoare de vrăjitoare” menită să-i facă rău.

În raportul său de anchetă, publicat în aprilie, procurorul special Robert Mueller a scris că nu a găsit probe ale vreunei înţelegeri. El a întocmit, în schimb, o listă de presiuni tulburătoare exercitate de Donald Trump asupra investigaţiilor sale.

De atunci, mai mulţi democraţi cer lansarea unei proceduri de destituire a preşedintelui (impeachment) cu privire la obstrucţionarea justiţiei. Însă liderii partidului privesc cu răceală această propunere, menită eşecului având în vedere că republicanii deţin majoritatea în Senat.

Ei se tem de asemenea că aceste dezbateri ar deturna atenţia de la subiecte pe care vor să le plaseze în centrul campaniei - asigurările de sănătate, inegalităţile şi modificările climatice.

Donald Trump mai apreciază că ar urma să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale mai uşor decât în 2016 în cazul în care democraţii reţin candidatura fostului vicepreşedinte Joe Biden.

Biden este mult mai ”adormit” decât precedenta sa tivală, Hillary Clinton, a apreciat el.

În opinia sa, fostul secretar de Stat era ”o candidată foarte bună”, ”inteligentă”, ”dură” şi ”arţăgoasă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.