Pacea în Orientul Mijlociu poate fi atinsă numai prin cooperare, a declarat preşedintele american Donald Trump luni, la sosirea în Israel, în prima vizită pe care o efectuează în calitate de şef al statului în această ţară, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există altă cale”, a subliniat el, într-o scurtă ceremonie, după ce a sosit pe aeroport.

De la învestire, în ianuarie, Trump s-a declarat optimist în legătură cu dorinţa de a-i ajuta pe israelieni şi palestinieni să să facă pace.

FOTO: Facebook/Benjamin Netanyahu
FOTO: Facebook/Benjamin Netanyahu

El se întâlneşte luni cu premierul Benjamin Netanyahu. Marţi, şeful statului american se întâlneşte cu omologul său palestinian Mahmoud Abbas.

Pe aeroport, Trump a îndemnat ambele părţi să profite de ”rara oportunitate”, care apreciază el că există în prezent, în administraţia sa, de a aduce securitate, stabilitate şi pace în regiune.

 

Premierul israelian l-a lăudat pe preşedintele american pentru ”claritatea şi convingerea” discursului pe care acesta l-a susţinut în Arabia Saudită duminică.

În acest discurs, Trump a îndemnat la luptă împotriva radicalismului islamist.

În discursul său de pe aeroport, Netanyahu a subliniat că Israelul se află în prima linie a luptei împotriva terorismului de decenii.

El a salutat totodată îndemnul lui Trump la pace şi mâna pe care a întins-o în semn de pace ”tuturor vecinilor, inclusiv palestinienilor”.

Trump a aterizat pe aeroportul internaţional din Tel Aviv şi a fost întâmpinat de omologul său israelian, premier şi soţiile lor la coborârea din Air Force One.

Mergând pe covorul roşu, înainte să fie cântate imnurile naţionale, Trump l-a întrebat pe Netanyahu ”care este protocolul?”.

Premierul israelian a ridicat mâinile în sus şi i-a răspuns ”cine ştie?”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.