Donald Trump a transmis, printr-un mesaj publicat online, că protestele care au loc în Franţa în această perioadă sunt o confirmare a punctului său de vedere legat de Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american a scris în urmă cu o oră pe contul său de Twitter: „Acordul de la Paris nu funcţionează prea bine pentru Paris. Proteste şi revolte în toată Franţa. Oamenii nu vor să plătească sume mari pentru a proteja probabil mediul. Strigând «Îl vrem pe Trump!». Iubesc Franţa”.

Manifestările „vestelor galbene” care au loc de sâmbătă din Franţa, sub numele „Actul patru”, au mobilizat peste 30.000 de oameni în întreaga ţară. 

În mai multe oraşe din Franţa au loc manifestări anti-guvernamentale ale „vestelor galbene”. La nivelul ţării, 717 persoane au fost reţinute şi chestionate de poliţie, iar 438 se află în custodie.

În Paris, 581 este numărul celor reţinuţi şi 423 se află în custodia poliţiei.

Baricade au fost instalate pe marile bulevarde, ca Champs-Élysées şi Courcelles, unde poliţia a intrat cu tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

În acelaşi timp, în Paris, a început un marş pentru climat la care participă câteva sute de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.