Preşedintele SUA Donald Trump a demis doi înalţi oficiali care au depus mărturie în procesul vizând demiterea sa, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul SUA la UE Gordon Sondland a declarat că i s-a transmis că preşedintele intenţionează să-l recheme de la post, decizia fiind cu efect imediat. 

Cu câteva ore mai devreme, locotenent - colonel Alexander Vindman, un expert de top în Ucraina a fost dat afară de la Casa Albă.

Demersul lui Trump are loc la 48 de ore după ce Senatul dominat de republicani l-a achitat în ceea ce priveşte cele două acuzaţii pentru care Camera Reprezentanţilor a cerut demiterea sa, principala acuzaţie fiind că a exercitat presiuni asupra Ucrainei în vederea deschiderii unei anchete cu privire la Joe Biden, potenţialul său rival în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.