În total 13 cazuri de covid-19, depistate la jucători de fotbal de la clubul portughez Belenenses SAD - care nu a putut, din această cauză să alinieze suficienţi jucători sâmbătă, împotriva Benfica - probabil că sunt asociate noii variante omicron a noului coronavirus, a anunţat luni Institutul Naţional portughez de Sănătate (INSA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre primele cazuri ale noii variante omicron despistate în Portugalia.

Potrivit agenţiei publice, unul dintre fotbalişti a fost recent în Africa de Sud.

Organizarea meciului a provocat, în weekend, o polemică aprigă.

Meciul a fost întrerupt abia la începutul celei de a doua reprize, după ce echipa Belenenses SAD a rămas cu doar şase jucători, iar Benfica conducea cu un scor de 7-0.

Pe de altă parte, şase cazuri ale variantei ”îngrijorătoare” omicron au fost depistate în Scoţia, a anunţat luni Guvernul scoţian.

Ofciali din cadrul sănătăţii publice acţionează în vederea precizării circumstanţelor acestor cazur, a preczat Guvernul local.

”Public Health Scotland (PHS) va întreprinde o analiză aprofundată a contactelor tuturor acestor cazuri”, a anunţat ministrul scoţian al Sănătăţii Humza Yousaf.

”Acest lucru va ajuta la stabilirea originii virsului şi a oricărei alte persoane cu care au intrat în contact în ultimele săptămâni”, a dat el asigurări.

După ce Africa de Sud a anunţat că a descoperit noua variantă a SARS-CoV-2 B 1.1.529, lumea a fost cuprinsă de panică.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasat-o vineri drept ”îngrijorătoare” şi a denumit-o oficial omicron.

Noua variantă a noului coronavirus prezintă un număr neobişnuit de mutaţii genetice, care ar putea reduce atât eficienţa protecţiei imunitare şi care i-ar putea creşte contagiozitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.