Un bărbat a intrat ”în mod deliberat” cu un vehicul în pietoni, la Blagnac, în apropiere de Toulouse, rănind trei studenţi, între care unul grav, a declarat vineri o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul - pe numele căruia nu există o ”fişă S” şi al cărui profil psihiatric era în curs de verificare - a fost arestat imediat, la faţa locului, pe drumul de la Grenade la Blagnac, unde i-a aşteptat pe poliţişti, a declarat sursa citată.

Viaţa celor doi răniţi nu era în pericol.

Este vorba despre studenţi de origine chineză - două tinere în vârstă de 22 şi 23 de ani şi un tânăr în vârstă de 23 de ani - a declarat sursa din cadrul poliţiei.

Procurorul republicii a mers la faţa locului.

Le Figaro scrie, citând surse neidentificate, că faptele au avut loc către ora locală 16.00 (17.00, ora României) în faţa Liceului Saint-Exupéry din oraş.

Şoferul, arestat şi care şi-a recunoscut faptele, s-a născut în 1989, potrivit unor surse apropiate dosarului citate de ziar, care precizează că tânărul era cunoscut poliţiei din cauza unor fapte de drept comun.

De origine asiatică, bărbatul ar putea să sufere de tulburări psihologice, scrie Le Figaro, care precizează că acest aspect rămânea de confirmat.

Poliţia Judiciară de la Toulouse a preluat ancheta.

Potrivit Europe1, incidentul a avut loc la ieşirea din campusul "IGS Alternance".

Postul de radio scrie că, potrivit primelor elemente ale anchetei, şoferul, în vârstă de 28 de ani, a ”primit ordine” să comită fapta.

Anchetatorii nu au îndepărtat ipoteza unei fapte săvârşite de o persoană dezechilibrată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.