În total 172 au aderat la un program de dezvoltarea unui vaccin care să asigure o distribuire echitabilă a unui vaccin împotriva covid-19, a anunţat Organizţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această etapă s-au trimis termenii şi condiţiile programului, duminică.

Ţările îşi pot exprima intenţia de a participa la acest program până la 31 august.

Până în prezent, 70% din populaţia lumii este acopeită, potrivit listei ţărilor care au intrat în program.

Finanţarea COVAX - pilonul destinat accelerării dezvoltării vaccinurilor - este ”necesară de urgenţă în vederea pentru a face portofoliul să avanseze”, a subliniat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a evocat eforturile ţărilor din întreaga lume de a atenua impactul economic al pandemiei covid-19.

Obiectivul COVAX este să livreze două miliarde de doze ale unui vaccin sigur şi viabil până la sfârşitul lui 2021, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Există lumină la capătul tunelului. Aşa cum am spus săptămâna trecută, putem face acest lucru”, a promis directorul general al OMS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.