Cel mai înalt turn din Japonia - Azabudai Hills -, a fost ianugurat la Tokyo şi are 330 de metri înîlţime, cât Turnul Eiffel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un adevărat ”oraş în oraş”, în turn urmează să muncească 20.000 de angajaţi ai unor birouri şi 3.500 de locuitori, a anunţat vineri într-un comunicat grupul imobiliar japo0nez Mori Building, care speră să atragă peste 30 de milioaned e vizitatori pe an.

Japonia este însă departe de ”culmile” atinse de zgârie-nori n alte părţi ale Asiei şi Orientului Mijlociu.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Unul dintre motive este riscul foarte mare de seisme în arhipelagul nipon, care obligă construcţiile foarte înalte să respecte norme extrem de stricte şi să fie dotate, de exemplu, cu o bază largă, care să-i asigure stabilitate.

De aici şi aspectul adesea masiv al zgârie-nrorilor japonezi.

Azabudai Hills depşeşte în înălţime un zgârie-nori din Osaka, în vestul Japoniei, însă nu ar urma să rămână prea mult timp cel mai înlt imobil din ţară.

Torch Tower, înalt de 390 de metri, urmează să fie finalizat în 2027-2028, la Tokyo.

În capitala japoneză se află una dintre cele mai înalte structuri din lume - Tokyo SkyTree -, un turn nelocuit cu o înălţime de 634 de metri, inaugusrat în 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.