Telecom Portugalia a fost vizată vineri de un atac informatic, dar serviciile sale nu au fost afectate, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei citată de Reuters. Atacul vine în aceeaşi zi în care companii spaniole şi 16 spitale din Marea Britanie au fost victime ale aceluiaşi tip de atacuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost ţinta unui atac, asemănător celor care au loc în toată Europa, un atac de proporţii, dar niciunul dintre serviciile noastre nu a fost afectat”, a explicat reprezentanta Telecom Portugalia.

Compania a dat asigurări că ia toate măsurile necesare, împreună cu autorităţile naţionale, pentru a rezolva situaţia.

Compania Energias din Portugalia, cea mai mare din ţară, a suspendat accesul la internet pe reţeaua sa, ca măsură de precauţie.

În Spania, Guvernul a anunţat vineri că un număr mare de companii au fost atacate de hackeri care au infectat computerele cu programe de tip „ransomware”.

În Marea Britanie, 16 spitale au fost victime ale unui atac informatic fără precedent în ţară. Din cauza blocării sistemelor, numeroase spitale au fost nevoite să trimită pacienţii, unii în stare gravă, către alte unităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.