Acuzaţiile de luni seara ale premierului israelian Benjamin Netanyahu cu privire la programul nuclear iranian sunt lansate de către ”un mincinos înrăit în pană de idei”, afirmă marţi, într-un comunicat, Ministerul iranian de Externe, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste acuzaţii ”tocite, fără interes şi ruşinoase” sunt ale unor ”lideri sionişti (care) nu văd alte mijloace pentru a-şi asigura supravieţuirea regimului ilegal decât ameninţându-i pe ceilalţi şi folosind un bluf răsuflat”, lansează ministerul în acest comunicat publicat pe site.

”Netanyahu şi infamul regim sionist ucigaş de copii ar trebui să înţeleagă că opinia publică mondială este suficient de educată şi înţeleaptă” pentru a nu crede asemenea afirmaţii, conchide ministerul.

Netanyahu a declarat luni seara, în faţa televiziunilor israeliene, că Israelul dispune de ”probe concludente” cu privire la existenţa unui plan ”secret” pe care Iranul l-ar putea activa în orice moment pentru a se dota cu bomba atomică.

”PDEUDO-DEZVĂLUIRI”

Iranul a ridiculizat luni seara ”preudo-dezvăluirile” premierului israelian, imediat după ce acesta a afirmat că deţine ”probe concludente” cu privire la existenţa unui program nuclear iranian secret.

”Ce practic este. Momentul perfect: băiatul care strigă păziţi-vă de lup face pseudo-dezvăluiri despre baza de informaţii, cu câteva zile înainte de data de 12 mai”, a scris ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif pe Twitter.

Şeful diplomaţiei iraniene se referă la data la care preşedintele Donald Trump ameninţă să scoată Statele Unite din acordul în dosarul nuclear iranian încheiat la Viena în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.