Tatăl unui licean american, Ethan Crumbley - condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea în 2021 a patru elevi în şcoala în care învăţa cu o armă pe care i-au oferit-o părinţii -, James Crumbley, a fost găsit vinovat de omor din culpă, la câteva săptămâni după ce mama adolescentului a fost găsit vinovată de aceeaşi faptă, iar pedepsele urmează să fie stabilite ulterior, amândoi riscând până la 15 ani de închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai bine de o zi de deliberări, cei 12 juraţi şi-au prezentat verdictul, scrie presa americană.

James Crumbley, în vârstă de 47 de ani, era judecat cu privire la rolul pe care l-a jucat în atacul armat al fiului său, Ethan Crumbley, în licul în care învăţa, în Michigan (nord).

Găsită vinovată de omor de culpă, la începutul lui februarie, Jennifer Crumbley, mama atacatorului, urmează să-şi afle pedeapsa la 9 aprilie.

Părinţii au fost inculpaţi de omor din culpă rezultat în urma neîndeplinirii obligaţiei lor legale de a controla faptele copilului lor, care avea vârsta de 15 ani la momentul faptelor.

Ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Jennifer Crumbley a declarat în procesul său că soţul său i-a dat fiului lor, cu câteva zile înainte de atac, un pistol de tip Sig Sauer, de calibrul nouă milimetri, drept cadou anticipat de Crăciun.

Ea a spus că şi-a dus fiul la un poligon de tragere a doua zi.

În pofida unei convocări a părinţilor la liceu în ziua dramei, după ce profesori au descoperit un desen ”alarmant” pe o tablă al lui Ethan Crumbley şi i-au sfătuit să-l pună sub supraveghere psihologică, aceştia au plecat înapoi acasă fără să-l ia cu ei.

Ethan Crumbley, minor la momentul faptelor, a fost judecat ca un adult şi a fost condamnat, în decembrie, la închisoare pe viaţă fără posibilitatea unei eliberări anticipate.

Adolescentul a pledat vinovat, în octombrie 2022, de faptul că a adus la liceu pistolul şi 50 de gloanţe în rucsac şi că a tras în liceeni.

El a omorât două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani şi a rănit alţi şase elevi şi un profesor.

Din cauza numărului morţilor cazuate de arme de foc de către minori, în Statele unite creşte presiunea pedepsirii părinţilor care le permit, adesea din neglijenţă, accesul la aceste arme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.