O palestiniană în vârstă de 23 de ani a fost ucisă prin împuşcare vineri, în Cisiordania ocupată, în ciocniri între militari israelieni şi palestinieni, declară surse medicale palestiniene pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit familiei victimei, tânăra a fost ucisă în timp ce încerca să închidă fereastra casei, la Jenin, pentru a se proteja de gaze lacrimogene.

Oficiali palestinieni au acuzat armata israeliană de uciderea tinerei.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene (Tsahal) a dat asigurări că militarii nu au tras cu gloanţe reale în aceaste ciocniri şi i-au acuzat pe adversarii lor palestinieni căau deschis focul.

”Palestinienii au tras cu gloanţe reale, au aruncat cu pietre şi dispozitive explozive către trupe, care au răspuns cu mijloace de dispersarea revoltelor”, a declarat el.

Însă locuitori din cartier afirmă că plaestinienii nu au tras cu arme de foc şi că au aruncat doar cu pietre în militarii israelieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.