O tânără elveţiană în vârstă de 28 de ani a rănit marţi două persoane cu cuţitul, într-un suprmarket din Lugano, în cantonul Ticino, iar numele său apare într-o anchetă a poliţiei în legătură cu jihadismul, a anunţat miercuri poliţia federală elveţiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoarea atacului, care a rănit grav o femei şi a rănit mai uşor altă femie într-un magazin din sudul Elveţiei marţi după-amiaza ”este cunoscută @FedpolCH într-o anchetă a poliţiei din 2017 în legătură cu jihadismul”, a anunţat pe Twitter poliţia federală, să facă alte precizări.

Poliţia regională din Ticino a evocat încă de marţi o posibilă ”motivaţie teroristă” a atacului.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatoarea a încercat să o stranguleze cu mâna goală pe una dintre cele două femei şi a rănit-o pe cealaltă la gât cu un cuţit.

Clienţi ai supermarketului au reuşit să o imobilizeze pe tânăra atacatoare, care a fost arestată, a precizat poliţia regională.

Ancheta în acest caz este efectuată de către poliţia federală, care a anunţat pe Twitter deschiderea unei proceduri penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.