Sute de manifestanţi au protestat faţă de restricţiile impuse în lupta împotriva pandemiei covid-19 în cartierul în care se află clădirile Uniunii Europene (UE) la Bruxelles şi au strigat ”Libertate!”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au adunat într-un parc şi s-au îndreptat apoi, sâmbătă, către piaţa în care se află birourile UE, inclusiv sediul Comisiei Eurpene (CE).

Poliţia belgiană a interzis accesul în piaţă, instalând sârmă ghimpată, iar un cordon de 40 de agenţi în ţinută antirevoltă a împiedicat manifestanţi să se apropie.

Manifestaţia s-a dispersat paşnic după aproximativ patru ore.

”Nu există corona(virus). Este doar o gripă”, a declarat AFP Miriam, o manifestantă în vârstă de 48 de ani, care nu şi-a spus şi numele.

La fel ca multe persoane care se aflau în mulţime, ea este originară din Olanda vecină.

”Belgia traversează o perioadă dificilă şi sunt aici pentru copiii mei”, a declarat ea.

Şase bărbaţi, care purtau ţinută de camuflaj şi beretă, au refuzat să stea de vorbă cu jurnalişti.

O manifestantă, o belgiană în vârsrtă de 20 de ani, care a refuzat să-şi spună numele, a declarat despre echipamentul poliţiei antirevoltă că ”este războiul pe care-l vor ei. Uitaţi-vă la noi şi priviţi-i şi pe ei”, a declarat ea arătându-şi hainele de vară.

Belgia a început să relaxeze restricţiile aflate în vigoare de şapte luni, după o accelerare a ritmului vaccinării, iar contaminările şi spitalizările scad uşor.

Însă purtarea măştii de protecţie este în continuare obligatorie - inclusiv în interior. Terasele şi restaurantele s-au deschis, însă numărul persoanelor care se pot aduna atât afară, cât şi înăuntru este limitat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.