Statele Unite vor trimite încă un sistem de apărare antiaeriană de tip PATRIOT în Ucraina - în următoarele zile -, scrie presa americană, citând oficiali de rang înalt civili şi militari sub protecţia anonimatului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainan Volodimir Zelenski a pledat din nou, marţi, în favoarea obţinerii unei apărări aeriene supliemnatre a Ucrainei, la începutul unei săptămâni diplomatice intense alături de aliaţii săi din Occident.

El a cerut sisteme PATRIOT suplimentare - două sisteme care să apere Harkovul, în nord-est, unde Rusia a lansat recent o o nouă ofensivă.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Marele avantaj strategic a Rusiei împotriva Ucrainei este superioritatea sa aeriană, Teroarea rachetelor şi bombelor este cea care ajută trupele ruse să avanseze pe teren”, a subliniat el marţi, la Conferinţa Reconstrucţiei Ucrainei.

”Apărarea antiaeriană este răspunsul”, a continuat el.

Cotidianul american The new York Times (NYT) scrie că un nou sistem de tip PATRIOT destinat Ucrainei este desfăşurat în prezent în Polonia, unde apără un contingent american care urmează să se întoarcă în Statele Unite.

Pentagonul, contactat de AFP, nu a răspuns imediat.

Este vorba despre cel puţin al doilea sistem PATRIOT trimis de Statele Unite Ucrainei.

Cancelarul german Olaf Scholz i-a îndemnat marţi, la Conferinţă, alături de Zelenski, pe aliaţii Kievului să dea din arsenalele lor pentru a ”consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei cu tot ceea ce este posibil”.

Germania a furnizat, pentru moment, trei sisteme de tip PATRIOT Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.