Republicanii din Senatul american, cu ajutorul unui singur democrat, au votat pentru nominalizarea lui Brett Kavanguh la Curtea Supremă a SUA,făcând astfel încă un pas către votul final pe această temă, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kavanaugh, care a fost acuzat de abuz sexual de către trei femei, a ieşit astfel învingător dintr-o etapă importantă, printr-o victorie la limită, 51 la 49 fiind raportul voturilor în favoarea sa. Votul final ar putea avea loc chiar sâmbătă.

Rămâne totuşi neclar dacă Kavanaugh, candidatul propus de preşedintele Donald Trump, va avea voturile necesare pentru a fi confirmat.

Doi dintre republicanii mai moderaţi, senatorii Jeff Flake din Arizona şi Susan Collins din Maine, au votat în favoarea lui Kavanaugh iar Lisa Murkowksi, de asemenea parte din Partidul Republican, a votat împotriva. Joe Manchin a fost singurul democrat care a votat în favoarea lui Kavanaugh.

Votul de sâmbătă ar putea fi complicat pentru republicani de faptul că senatorul Steve Daines a comunicat că plănuieşte să meargă la nunta fiicei sale în Montana iar astfel nu ar putea participa la vot. El a informat însă că are pregătită o modalitate de transport pentru a ajunge la Washington dacă va fi nevoie de votul său.

Votul a avut loc la o zi după ce FBI şi-a încheiat o investigaţie privind acuzaţiile aduse lui Kavanaugh. Rezultatele investigaţiei au putut fi accesate doar de senatori iar republicanii au comunicat că raportul FBI îl absolvă pe Kavanaugh de orice vină.

Democraţii, de cealaltă parte, au condamnat investigaţia susţinând că parametrii au fost setaţi de Casa Albă.

Investigatorii nu l-au intervievat pe Kavanaugh şi nici pe Christine Blasey Ford, cea care îl acuză pe Kavanaugh că a încercat să o violeze pe vremea când cei doi erau adolescenţi. De asemenea, avocaţii lui Ford s-au plâns că nu au fost contactaţi nici mai mulţi martori care ar fi putut să îi confirme povestea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.