Statele Unite au anunţat o restrângere a deplasării personalului diplomatic american în Israel - din motive de securitate -, în contextul unor temeri de represalii iraniene în urma unui atac imputat Israelului în Siria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca măsură de precauţie, angajaţii administraţiei americane şi membrii familiei lor nu sunt autorizaţi să călătorească în afara zonelor Tel Aviv, Ierusalim şi Beersheva până la noi oridne”, se arată într-un aviz publicat joi de Ambasada Statelor Unite la Ierusalim.

Personalul Guvernuli american este însă autorizat ”să tranziteze între aceste trei zone în deplasări personale”, potrivit avizului.

Ambasada americană nu a dat nicio explicaţie acestui aviz, care are loc la peste ţase luni de la începutul Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestinian Hamas.

Însă subliniază că ”mediul de securitate rămâne complex şi poate evolua rapid, în funcţie de situaţia politică şi evenimente recente”.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că Iranul ”ameninţă să lanseze un atac important împotriva Israelului”, ca represalii faţă de un atac sângeros imputat Israelului la Consulatul Iranului la damasc, la 1 aprilie.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a dat asigurări miercuri că Israelul va fi ”pedepsit” după acest atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.