Procurorul special Robert Mueller a anunţat miercuri că încheie oficial investigaţia cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi a precizat că punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump „nu a fost o opţiune”, informează globalnews.ca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Închidem oficial biroul procurorului special. De asemenea, eu îmi dau demisia pentru a mă întoarce în a lucra în sectorul privat”, a afirmat Mueller.
 
Raportul lui Mueller a fost publicat în martie după 22 de luni de investigaţii cu privire la legături între Rusia şi echipa de campanie a lui  Donald Trump.
 
Mueller a oferit detalii cu privire la cele două secţiuni ale raportului; în prima, el a afirmat că există dovezi cu privire la implicarea Rusiei în alegeri. În a doua parte el s-a concentrat pe o posibilă obstrucţionare a justiţiei din partea lui Trump.
 
„După investigaţia cu privire la obstrucţionarea justiţiei, dacă am fi fost încrezători că preşedintele nu a comis o infracţiune, am fi spus acest lucru”, a afirmat el.
 
El a explicat că, din cauza unei politici mai vechi, preşedintele nu poate fi pus sub acuzare pentru o infracţiune în timpul mandatului.
 
Drept urmare, „punerea sub acuzare a preşedintelui nu este o opţiune pe care am putea să o luăm în considerare”, a precizat Mueller.
 
Comentariile lui Mueller după ce el a fost pus sub presiune pentru a depune mărturie în faţa Congresului.
 
Mueller a informat că nu va depune mărturie în faţa Congresului: „Raportul este mărturia mea”.
 
Procurorul general William Barr a publicat un rezumat al raportului lui Mueller, susţinând că nu a existat nicio colaborare între Trump şi Rusia.
 
Barr a afirmat şi că nu există destule dovezi care să ateste că Trump a obstrucţionat justiţia.
 
Însă Mueller nu a fost de acord cu rezumatul oferit de Barr, afirmând într-o scrisoare privată că rezumatul „nu conţine contextul, natura şi substanţa investigaţiei”, conform Washington Post.
 
O versiune cenzurată a raportului a fost publicată în aprilie. În raport Mueller precizează că nu se poate ajunge la concluzia că Trump a obstrucţionat justiţia însă avertizează că acest lucru nu înseamnă că Trump este exonerat.
 
După publicarea raportului, Barr a numit un procuror pentru a analiza originile investigaţiei lui Mueller, după mai multe acuzaţii ale lui Trump, care a afirmat că întreaga anchetă este o farsă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.