Statele Unite şi NATO iau parte în mod indirect în ”conflictul” din Ucraina, acuză Kremlinul marţi, la aproape 11 luni de la invazia rusă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În pofida faptului că Bruxellesul şi Washingtonul subliniază că nu vor deveni părţi în conflict, ele au devenit, de facto, o parte indirectă a conflictului, pompând armament, tehnologie şi informaţii clasificate în Ucraina”, denunţă un purtător de cuvânt al Kremşinului, Dmitri Peskov.

Peskov reiterează astfel a declaraţie a secretarului general al Consiliului de Securitate rus Nikolai Patruşev, care a subliniat luni că Rusia luptă în Ucraina cu NATO.

”Evenmimentele din Ucraina nu sunt o confruntare între Moscova şi Kiev. Aceasta este o confirntare militară a NATO, mai ales a Statelor Unite şi Angliei, cu Rusia. De frica unui contact direct, instructorii NATO îi conduc pe băieţii ucraineni la o moarte sigură”, declara, într-un interviu acordat ziarului de stat Argumenti i Fakti, Patruşev.

Rusia ”îşi eliberează regiunile de sub ocupaţie şi trebuie să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de distrugere a poporului frate ucrainean”, sublinia Patruşev.

”Noi nu ne aflăm în război cu Ucraina, pentru că, prin definiţie, nu-i putem urî de ucrainenii obişnuiţi”, declara Patruşev.

”Cu cât mai repede îşi dau seama cetăţenii Ucrainei că Occidentul luptă împotriva Rusiei cu mâinile lor, cu atât vor fi salvate mai multe vieţi”, sublinia el.

”Întreaga poveste cu Ucraina a început la Washington, cu scopul de a pune la punct tehnologii care să permită delimitarea şi montarea popoarelor unite unele împotriva altora”, a dat asigurări Patruşev.

NATO susţine ferm rezistenţa Ucrainei împotriva Rusiei, iar Occidentul trimite armament în valoare de miliarde de dolari Kievului.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg avertiza joi asupra pericolului subestimării Rusiei în ”războiul de agresiune împotriva Ucrainei” al preşedintelui rus Vladimir Putin.

”Forţele ucrainene au provocat pierderi grele Rusiei în Ucraina. Însă ruşii au arătat din nou că vor să-şi asume riscuri mari şi să sufere pierderi uamen mari”, sublinia la o conferinţă, la Oslo, în Norvegia, Jens Stoltenberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.