Statele Unite şi-au consolidat sancţiunile ţintite impuse Iranului, vizând sectorul construcţiilor, pe care Washingtonul l-a legat de Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo ”continuă restricţiile vizând programul nuclear al regimului iranian”, a anunţat joi într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus.

Două serii de decizii antrenând sancţiuni au fost anunţate.

Una dintre aceste serii ”identifică sectorul iranian al construcţiilor ca fiind controlat în mod direct şi indirect de Gardienii Revoluţiei islamice”.

Cealaltă leagă materiale considerate strategice de ”programele balistic sau militar” ale Teheranului.

Prin aceste decizii, Statele Unite urmează să aibă posibilitatea ”să împiedice Iranul să achiziţioneze materiale strategice pentru Gardienii Revoluţiei, sectorul construcţiilor şi programe de proliferare”, se arată în comunicat.

Obiectivul afişat este întârzierea şi complicarea presupusei voinţe a Iranului de a se reînarma sau de a-şi reconsolida sectorul nuclear.

Washingtonul s-a retras unilateral în 2018 din acordul internaţional care limitează programul nuclear iranian şi a reimpus sancţiuni dure împotriva economiei iraniene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.